#recruiterlife…

En, wat voor werk doe jij? Een veel gestelde vraag op feestjes. Mijn antwoord: “Ik ben recruiter!” lijkt zo simpel, maar toch ben ik een half uur bezig met uitleg over wat ik doe. Wat ik doe deel ik graag in het kort met jullie, veel leesplezier over mijn #recruiterlife!

Voor een aantal (internationale) opdrachtgevers word ik ingeschakeld voor de werving van nieuwe juridische collega’s. Mijn week begint met een inventarisatie van de openstaande vacatures. Om deze vacatures in te vullen met de juiste mensen ben elke dag bezig met het benaderen en persoonlijk spreken van kandidaten. Dit zijn ofwel kandidaten die actief op zoek zijn naar een nieuwe baan ofwel latent zoekenden. Ik blijf regelmatig in contact met deze (potentiële) kandidaten en geef updates binnen mijn social media netwerk. Als recruiter is het belangrijk om de brug te bouwen tussen de behoefte van de opdrachtgever en ervaring van een kandidaat. Met mijn kennis van het vakgebied (zelf ben ik ook jurist) ben ik in staat om verbindingen te maken die een ander met minder kennis van de markt over het hoofd zou kunnen zien.

Wat mijn vak zo dynamisch en leuk maakt is het spreken van een groot aantal kandidaten. Ik ben altijd geïnteresseerd wat iemand drijft en waar iemand staat. Aan de andere kant kom ik bij veel opdrachtgevers over de vloer en ben ik regelmatig op pad om te sparren over de invulling van vacatures.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven